Wintersport vakantie boeken

Je hebt besloten dat je op wintersport wilt gaan. Het enige dat je nu nog moet doen is je wintersportvakantie boeken. Op deze pagina helpen we je stap voor stap bij het boeken van een skivakantie of andere soort wintersportvakantie. In samenwerking met gerenommeerde partners kun je vrijwel alle onderdelen van je winterse vakantie helemaal online regelen. Ook verschillende producten kun je online aanschaffen, zoals skibrillen, skikleding, sneeuwkettingen en andere zaken die je nodig kunt hebben tijdens je wintersportvakantie.

Complete wintersportvakantie boeken

In Nederland kun je bij verschillende reisorganisaties compleet verzorgde wintersportvakanties boeken. Dat kan een autovakantie zijn waarbij je zelf moet tijden, een busvakantie of een vliegvakantie. Bij de busvakanties en vliegvakanties zit het transport tot aan je accommodatie vaak inbegrepen. Dat kan per transferbus of taxi zijn, maar er zijn ook reisorganisaties die bij een wintersportvakantie met het vliegtuig een huurauto ter beschikking stellen voor de hele reis. Dan heb je ter plaatse ook meteen een vervoermiddel. Let bij het boeken bij een reisorganisatie of deze aangesloten is bij het SGR. Als dat niet het geval is dan kun je in het geval van een faillissement je reeds betaalde geld kwijtraken.

Hieronder vind je aantal reisorganisaties waar je wintersportvakanties kunt boeken.

Sunweb Wintersport
Bij Sunweb kun je kiezen uit honderden bestemmingen in Andorra, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast heb je de keuze om comfortabel met de bus of het vliegtuig te reizen of om met eigen vervoer te gaan. Sunweb is één van de grootste (misschien wel dé grootste) Nederlandse aanbieder van wintersportvakanties. Er is vrijwel altijd een ruim aanbod van aantrekkelijke last minute aanbiedingen naar de sneeuw. Sunweb biedt alle wintersportvakanties aan met SGR-garantie.

Bekijk de wintersportvakanties bij Sunweb Winter

TUI
Natuurlijk kun je ook bij de grootste reisaanbieder van Nederland volop wintersportvakanties boeken. Bij TUI kun je uit verschillende soorten bestemmingen, vervoersmiddelen en accommodaties kiezen. Naast veel aanbod in Oostenrijk kun je met TUI ook op wintersport gaan in Finland, Noorwegen en IJsland. Hiermee onderscheiden ze zich een beetje van de andere grote aanbieders. Natuurlijk boek je ook bij TUI met SGR-garantie.

Bekijk de wintersportvakanties bij TUI

De Jong Intra
Wintersportvakanties naar Oostenrijk, Frankrijk en Italië, maar ook naar IJsland, Zweden of zelfs Canada. Dat is wat je bij De Jong Intra vindt als je op zoek gaat naar winterse vakanties. Er worden skivakanties verkocht met skigaranties. Qua vervoer kun je kiezen uit het vliegtuig, de eigen auto, de pendelbus of met de trein. En ja, ook de vakanties van De Jong Intra vallen onder de dekking van het SGR Garantiefonds.

Bekijk de wintersportvakanties bij De Jong Intra

WinterTrex
Wintersportvakanties naar meer dan 2000 accommodaties in meer dan 500 plaatsen, dat is wat wintersportspecialist WinterTrex hun klanten te bieden heeft. Handige optie is de Skigebieds-Consultant waar je kunt zoeken naar een skigebied dat helemaal bij jou past. Daar kun je de opties ‘voor beginners’ en/of ‘families & kinderen’ aanvinken om op zoek te gaan naar de beste plekken om als beginnende wintersporter naartoe te reizen.

Bekijk de wintersportvakanties bij WinterTrex

Vliegtickets

Wil je zelf je wintersport regelen en wil je met het vliegtuig reizen? Dan kun je tegenwoordig je vliegtickets simpelweg online boeken. Rechtstreekse vluchten naar de sneeuw worden vanuit Nederland onder andere aangeboden door Transavia, KLM, Easyjet en Ryanair. Wil je wat verder weg vliegen, bijvoorbeeld naar Amerika of Canada, dan kun je ook eens kijken bij United Airlines, Air Transat en Delta. Reis je met eigen materiaal zoals skischoenen, ski’s of een snowboard? Kijk dan goed naar de bagagevrijstellingen en de tarieven die gelden voor het meenemen van ruimbagage.

Transavia
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt in de winter naar een redelijk groot aantal wintersportbestemmingen. De Boeing 737’s van Transavia die in de zomer ingezet worden naar de zon, vliegen in het winterseizoen richting de sneeuw. Vliegtickets richting de skigebieden zijn bij Transavia vaak al vanaf enkele tientjes (enkele reis) verkrijgbaar. Bestemmingen waar Transavia naartoe vliegt zijn onder andere Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk, Sofia in Bulgarije, Genève in Zwitserland, Grenoble en Chambéry in Frankrijk en Ljubljana in Slovenië.

Bekijk vliegtickets naar de wintersport bij Transavia

Accommodaties

Als je met de auto of een andere vorm van eigen vervoer op reis gaat dan is het boeken van een accommodatie eigenlijk voldoende, want verdere vormen van transport heb je dan niet nodig. Er zijn zat plekken waar je kunt zoeken naar hotels, appartementen, vakantiewoningen en chalets waar je kunt overnachten. Je kunt natuurlijk ook altijd rechtstreeks bij een accommodatie boeken als je die via google, via referenties of op andere wijze gevonden hebt.

Booking.com
De meest gebruikte manier om naar accommodaties te zoeken is booking.com. Er is geen boekingssite ter wereld die een grotere database met hotels, appartementen, B&B’s en vakantiewoningen heeft dan deze succesvolle site. Je kunt op allerlei manieren zoeken en boeken. Zo is het vaak ook mogelijk om een hotel of andere soort accommodatie te reserveren waarbij je gratis of onder gunstige voorwaarden kunt annuleren.

Zoek accommodaties via booking.com

Landal
De bekende vakantieparken van Landal vind je ook bij verschillende wintersportgebieden, zoals onder andere Winterberg. Er zijn tal van redenen om een Landal wintersportvakantie te bieden:

– De parken van Landal Ski Life beschikken allen over zelfvoorzienende accommodaties, die van alle gemakken zijn voorzien, met soms een sauna of een open haard;
– De parken van Landal Ski Life beschikken daarnaast over diverse faciliteiten, zoals bijv. een zwembad, receptie etcetera;
– De parken van Landal Ski Life liggen allen op rij-afstand, gasten kunnen dus naar onze parken komen met eigen vervoer;
– Er zijn volop winterse activiteiten te ondernemen op en rond onze parken, voor jong & oud;
En daarnaast liggen vrijwel al onze parken ook nog eens vlakbij de piste met meestal ski-in / ski-out.

Zoek accommodaties bij Landal